OMV Petrom cedează activele de producție din Kazakhstan, se va concentra pe regiunea Mării Negre

0

OMV Petrom a semnat tranzacția pentru vânzarea a 100% din participația sa în Kom-Munai (KOM) și Tasbulat Oil Corporation (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited. KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi. Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,45 kboe/zi în 2019, reprezentând circa 4% din producția grupului. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului, lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 kmp, incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

Finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan, și se estimează că va avea loc în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a investit în sectorul Upstream din Kazahstan începând cu 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, OMV Petrom a decis să orienteze activitățile internaționale de Upstream în zona Mării Negre.

„Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta”, a declarat Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream.

Share.

Lasă un comentariu