Nou combustibil maritim cu un conținut redus de sulf produs la Petrobrazi, în urma unei investiții de 3 milioane de euro

0

OMV Petrom a dezvoltat, la rafinăria Petrobrazi, un nou combustibil maritim cu conținut redus de sulf, de până la 0,5%. Acest produs este unic pe piața din România. Combustibilul le permite companiilor de transport maritim să reducă emisiile de sulf și să fie in conformitate cu regulile Organizației Internaționale Maritime (IMO) care au intrat în vigoare în 2020. Prima livrare a avut loc în Portul Constanța, la sfârșitul anului trecut.

Procesul de obținere a combustibilului maritim cu conținut scăzut de sulf a fost posibil cu ajutorul unei investiții de 3 milioane euro în instalații logistice pentru producție din cadrul rafinăriei Petrobrazi. Implementarea proiectului a durat aproape doi ani. Până la finalul anului trecut, transportatorii maritimi consumau păcură cu un conținut de sulf de 3,5%.

Până la lansarea acestui produs, piața din România era aprovizionată exclusiv din import. De-acum înainte, la rafinăria Petrobrazi, se pot produce anual cel puțin 70Kt de combustibil maritim cu conținut redus de sulf, în funcție de optimizarea producției pentru a satisface cererea și a maximiza valoarea adăugată.

Share.

Lasă un comentariu