Niculae Havrileț, propus pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

0

Ministerul Economiei, care reprezintă statul ca acționar minoritar al OMV Petrom, deținând 20,63% din acțiunile celui mai mare producător de țiței și gaze din România, vrea să-l propună pe fostul șef al ANRE Niculae Havrileț, în prezent secretar de stat în minister, pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, conform Profit.ro.

“Domnul Niculae Havrileț a deținut în perioada iunie 2012 – octombrie 2017 funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE. În perioada februarie 2018 – august 2019, a fost consilier al ministrului Energiei. În aceste calități deținute, domnul Niculae Havrileț a acumulat o vastă experiență în domeniul energiei și gazelor naturale. Prin Decizia Primului-Ministru nr. 490 din data de 06.12.2019, domnul Niculae Havrileț a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”, se arată într-un document guvernamental în care este argumentată ideea propunerii lui Havrileț, care trebuie aprobată de către premierul Ludovic Orban.

În ianuarie, la solicitatea ministerului, board-ul societății a convocat AGA în data de 3 martie pentru revocarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh din funcția de membru în Consiliul de Supraveghere și alegerea unui nou membru.

Share.

Lasă un comentariu