Ministrul Economiei: Certificatele de situaţie de urgenţă vor fi eliberate online şi fără costuri

0

Certificatele de situaţie de urgenţă pentru firmele care au activitatea afectată de criza coronavirusului vor fi emise online şi fără costuri, a scris vineri, pe Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

“Nu vor exista costuri pentru emiterea acestui document. Va fi eliberat online. Important! Certificatele vor fi emise pentru firmele care au activitatea afectată de criza coronavirusului, aşa cum este specificat în Decretul prezidenţial! Atenţie! Vorbim de certificat de stare de urgenţă, nu de certificatul de forţă majoră, care este un alt document eliberat de Camera de Comerţ şi Industrie a României!”, se arată în postarea ministrului Economiei.

De asemenea, ministrul a precizat joi, tot pe Facebook, că acest tip de document emis de Ministerul Economiei va fi necesar companiilor începând din luna aprilie 2020, deoarece starea de urgenţă a fost decretată în luna martie, conform Agerpres.

“Foarte important de ştiut: certificatul stării de urgenţă va fi necesar începând cu luna aprilie 2020, întrucât starea de urgenţă a fost decretată în luna martie. Da, facem tot ce este posibil să ne adaptăm provocărilor pe care ni le aduce această criză, pentru că economia trebuie să meargă înainte”, a notat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a arătat că ordinul prin care se stabilesc detaliile de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă este aproape de finalizare, iar documentul va putea fi obţinut online.

Share.

Lasă un comentariu