Miniștrii Energiei și Mediului își vor înainta demisiile marți, după ședința de guvern – surse

1

ALDE a decis să iasă de la guvernare, iar miniștrii Energiei, Anton Anton și cel al Mediului, Grațiela Gavrilescu își vor înainta demisiile marți, după ședința de guvern, au declarat surse din piață pentru energynomics.ro.

”Coaliția cu PSD se rupe, ALDE a decis să treacă în opoziție și să participe la viitoarele alegeri alături de Pro România. Miniștrii ALDE își vor înainta demisiile mâine (n.r.-marți), după ședința de guvern”, a spus sursa citată. Ulterior, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat oficial decizia de ieșire de la guvernare.

”Coaliția a funcționat slab, defectuos”, a spus Tăriceanu, confirmând ieșirea miniștrilor din guvern.

Luni, Biroul Politic Național al ALDE a decis denunțarea protocolului cu PSD, renunțarea la guvernare și aprobarea coalizării cu Pro-România.

Dintre miniștrii ALDE Ramona Mănescu, numită de curând la Ministerul Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Meleșcanu, va rămâne în guvern, părăsind formațiunea pentru a intra în PSD.

În același timp, actorul Mircea Diaconu a mai primit susținerea ALDE pentru alegerile prezidențiale. ”Am renunțat la candidatura la prezidențiale… Îl vom susține pe Mircea Diaconu… Luni îmi voi înainta demisia din Senat”, a declarat Tăriceanu.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

1 Comment

  1. Ministrul energiei a facut atatea lucruri bune ca e pacat sa-l schimbati acum.In aceasta iarna nu poate ramane sa se bucure de importul de gaze pe care la facut ME,reusind performanta de a avea cel mai mare pret la energia electrica din UE.Cu strategia energetica ,care trebuia aprobata de cand a preluat mandatul cum ramane ?.Pleaca cumva si directorii generali,membrii CS,AGA,CA Etc…numiti cu ordonaanta corporativa si sustinuti de ALDE, ar fi o grea lovitura pentru energie.

Lasă un comentariu