Lungu, AFEER: Abrogarea OUG 114 ar duce la o creștere a prețului energiei electrice cu 20% la consumatorul final

1

Apariția OUG 114 nu a avut nici o justificare pe piața de energie electrică, a declarat Ion Lungu, Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică – AFEER. „(Înainte, piața) aceasta funcționa foarte bine. Acum se încearcă să se rezolve un rău prin altceva. Aflăm că există o propunere pentru revenirea, eșalonat, la piața liberalizată de energie electrică. Dar ce se întâmplă cu o serie de aspecte deja reglementate?”, a spus Lungu, citat de investenergy.ro.

Reprezentantul furnizorilor a punctat: „Va rămâne în vigoare recuperarea pierderilor pentru FUI? Cum se va rezolva problema contractelor bilaterale? Mai ales că este permisă agregarea…Rămân valabile acestea pentru micii producători de energie din surse regenerabile? Ce se întâmplă cu toate acestea? Sunt propuneri de modificare a Legii 123, modificarea unor articole ale OUG 114, respectiv ale OUG 19,care trebuie să se facă cu consultarea actorilor pieței de energie”.

Domnia sa a avertizat asupra posibilității creșterii prețului energiei electrice cu 20% la consumatorul final dacă se abrogă OUG 114. Ceea ce înseamnă o creștere de 10 lei pe lună la un consum mediu de 100KWh pentru consumatorul casnic.

Share.

1 Comment

  1. Avand in vedere ca va cunosc si va respect, nu a-ti inteles ca energia nu mai conteaza,specialistii trebuie dati la o parte ca fac ce trebuie, iar numirile la nivelul conducerii trebuie sa fie numai politice.

Lasă un comentariu