Investițiile în energie din Grecia vor ajunge la 32 de miliarde de euro până în 2030

0

Investițiile în sectorul energetic al Greciei vor ajunge la 32 de miliarde de euro până în 2030, excluzând investițiile în cercetare în domeniul hidrocarburilor, a declarat marți secretarul general pentru energie, Michalis Verriopoulos, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Energetic al Europei de Sud-Est privind evoluțiile tehnologice din acest sector.

Această cifră va fi inclusă în detaliu în planul energetic pentru perioada 2020-2030, care va fi prezentat în curând pentru consultare publică, a afirmat Verriopoulos.

Printre obiectivele stabilite în domeniul cercetării, tehnologiei și inovării, un parametru cheie în planificarea energetică, se numără îmbunătățirea economiei de energie, reducerea dependenței de cărbune, digitalizarea rețelelor și crearea rețelelor inteligente, introducerea noilor tehnologii pentru transferul și stocarea energiei, conform ekathimerini.com.

În timpul discursului său, Verriopoulos a declarat că o provocare cheie pentru Grecia este reprezentată de dimensiunea redusă a activității de cercetare și participarea redusă a întreprinderilor private la cercetare.

Cheltuielile pentru cercetare au reprezentat 1,01% din PIB în 2016, în timp ce cheltuielile întreprinderilor pentru cercetare au fost de 0,43% din PIB. Obiectivul este de a stimula cheltuielile pentru cercetare până la 1,25% și respectiv 0,5% până în 2020.

Share.

Lasă un comentariu