Inovaţiile tehnologice îşi dau întâlnire în showroom-ul Lamborghini

0

În Newport Beach, California, a fost cumpărată o maşină electrică Tesla Model S de la o reprezentanţă Lamborghini de către un cumpărător din Florida care a plătit 91,4 bitcoini (monedă digitală – n.r.) pentru maşină, echivalentul a 103.000 dolari, potrivit CNN. Informaţia a fost confirmată de directorul de marketing al dealer-ului auto.

Conform spuselor acestuia, clientul a contactat firma pentru a întreba despre posibilitatea unei tranzacţii în bitcoini, după ce a fost refuzat anterior de alţi vânzători de autovehicule. “Am mai auzit, dar nu cunoşteam subiectul foarte bine, aşa că ne-am documentat şi am căutat modalităţi de a converti bitcoin în dolari”, a declarat directorul.

CNN, citată de Mediafax, notează că operaţiunea de convertire a bitcoin în dolari a fost realizată de o firmă de procesare la cotaţia bitcoin din ziua achiziţiei maşinii. În plus, directorul de marketing al reprezentanţei a subliniat şi că după ce s-a răspândit informaţia referitoare la vânzarea în bitcoini, dealerul a primit circa 10 telefoane de la alte persoane interesate să cumpere folosind moneda digitală.

Bitcoin este o monedă experimentală digitală care funcţionează în afara controlului şi emiterii de către o autoritate centrală, fiind emisă şi transferată în cadrul reţelelor cibernetice. Pentru că se doreşte o alternativă la monezile aflate sub controlul guvernelor şi băncilor centrale emitente de datorie, unele state, precum China, au decis să interzică tranzacţiile care se bazează pe bitcoini.

Bitcoin a depăşit recent pragul de 1.000 de dolari, după ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an. Bitcoin a continuat să urce, ajungând la peste 1.200 de dolari, însă vineri s-a prăbuşit pe piaţa americană până la 865 de dolari.

Share.

Lasă un comentariu