Enel X intră în parteneriat cu Hubject pentru a simplifica soluțiile de plată destinate industriei mobilității electrice

0

Enel X, prin filiala sa Enel X Financial Services, specializată în soluții de plată, a fost selectată de către Hubject pentru a activa serviciile de decontare financiară dintre operatorii de puncte de încărcare (CPO) și furnizorii de servicii de e-mobilitate (EMP) pe platforma eRoaming a Hubject, lider mondial pentru astfel de soluții. Acest serviciu, numit „intercharge SETTLEMENT”, permite o soluție de plată și de facturare B2B automatizată, menită să reducă costurile de procesare B2B și să contribuie la îmbunătățirea rentabilității tuturor companiilor partenere participante. În plus, acest parteneriat permite facilitarea de către eRoaming a adoptării la scară largă a vehiculelor electrice (EV). Serviciul va fi disponibil în toate țările zonei euro până la sfârșitul acestui an.

“Acest parteneriat pe termen lung este un pas important în poziționarea companiei noastre ca jucător lider pe piața serviciilor financiare. Acest acord cu Hubject reprezintă o mărturie a angajamentului nostru față de soluțiile inovatoare axate pe abordarea centrală a clienților bazată pe modelul tradițional al produselor energetice. Platforma Fintech pe care am implementat-o deschide calea către noi modele de afaceri care permit interoperabilitatea între diferite ecosisteme”, a declarat Giulio Carone, CEO al Enel X Financial Services.

“Suntem încântați să lucrăm cu Enel X pentru a oferi un nivel și o calitate a serviciilor de neegalat tuturor celor peste 750 de parteneri de pe platforma noastră eRoaming. Una dintre cele mai mari provocări din industria de încărcare a vehiculelor electrice cu o mulțime de ore de lucru și foi de calcul în fiecare lună poate fi considerată în cele din urmă soluționată. Acest lucru permite tuturor partenerilor noștri să își îmbunătățească modelul de afaceri cu fiecare tranzacție efectuată prin intercharge Settlement”, a adăugat Christian Hahn, CEO Hubject.

Soluția reprezintă primul serviciu complet de decontare financiară de tip B2B din sectorul mobilității electrice și permite Operatorilor de Puncte de Încărcare să determine în mod direct tarifele B2B pentru procesele de încărcare, precum și automatizarea procesului de facturare și plată către Furnizorii de Servicii de e-Mobilitate. Noua soluție de decontare elimină activitățile manuale în procesele de clasificare, facturare și plată, care erau predispuse la erori. Soluția oferă, de asemenea, o platformă pentru soluționarea conflictelor online și informații valoroase privind raportarea. În plus, va îmbunătăți securitatea plăților, precum și controlul cheltuielilor de exploatare, ajutând afacerile să le reducă substanțial.

Hubject a dezvoltat o platformă interoperabilă de puncte de încărcare a vehiculelor electrice care le permite șoferilor să își încarce mașinile printr-o rețea de 250.000 de puncte de încărcare publică la nivel mondial, fără a fi nevoie să semneze noi contracte în afara celor încheiate deja cu furnizorii lor de servicii de mobilitate electrică. Pentru a facilita clienților o experiență ireproșabilă, fiecare EMP utilizează platforma Hubject eRoaming pentru a accesa o gamă largă de rețele de operatori de puncte de încărcare. Înainte de acest acord, când avea loc o sesiune de încărcare, furnizorul de servicii de e-mobilitate trebuia să plătească separat operatorul de puncte de încărcare în conformitate cu prețurile declarate de acesta. În plus, fiecare tranzacție bilaterală era decontată manual, lunar sau bi-lunar, în urma unui proces complex de regularizare.

Share.

Lasă un comentariu