Din iunie, angajaţii Ministerului Fondurilor Europene vor folosi exclusiv sistemul digital

0

Angajaţii Ministerului Fondurilor Europene vor folosi exclusiv sistemul digital din 1 iunie, conform unei Ordonanţe adoptate joi de Guvern.

“Începând din 1 iunie toţi angajaţii Ministerului Fondurilor Europene şi ai structurilor aflate în subordine au obligaţia de a folosi exclusiv sistemul digital şi de a renunţa la hârtii în interacţiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanţărilor, conform unei Ordonanţe adoptate ieri (joi, n.r.) în şedinţa de Guvern. Ordonanţa “Adio hârtii!” este o iniţiativă ce vine în scopul debirocratizării şi transparentizării interacţiunii dintre beneficiarii fondurilor europene şi autorităţi, creând cadrul legal pentru alinierea la Regulamentele Europene”, se arată într-un comunicat al MFE citat de Agerpres.

Potrivit instituţiei, economia semnificativă de timp şi transparenţa se referă în egală măsură şi la funcţionarii Ministerului Fondurilor Europene care pot automatiza operaţiunile repetitive şi chiar să scrie Ghidurile direct în sistem. Asigurarea pistelor de audit pentru toate fluxurile din ciclul de viaţă al proiectelor este un alt avantaj al implementării Ordonanţei propuse de ministrul de resort, Marcel Boloş.

Share.

Lasă un comentariu