Dănescu (ARB): Vom avea două elemente mari de surmontat, lichiditatea şi abordarea prudenţială

0

Două elemente mari vor trebui surmontate în criza actuală, respectiv lichiditatea, adică resursa existentă în piaţă şi abordarea prudenţială, a declarat, miercuri preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

“În criza aceasta vom avea două elemente mari de surmontat la care trebuie să fim foarte atenţi. Una este lichiditatea, adică resursa existentă în piaţă, resursa financiară, adică cea care trebuie alocată pe toate domeniile economiei la populaţie, la persoane fizice, la persoane juridice, în acest context dificil, şi a doua, la nivelul băncilor. Este vorba de abordarea prudenţială sau de reglementările şi legile care reglementează felul în care băncile funcţionează din perspectiva riscurilor la care se supun băncile”, a spus Florin Dănescu, la Digi 24, conform Agerpres.

Din punct de vedere al lichidităţii, a afirmat el, va fi o luptă pe resursele care trebuie să fie alocate şi să contracareze efectele unei crize economice.

“Noi tocmai asta spuneam, că felul în care administrăm această resursă astăzi şi pe mai târziu este vital. Dacă ne grăbim cu promisiuni şi alocăm tuturor în starea asta, de precipitare şi de nelinişte, resurse care nu trebuiau alocate acum sau la toată lumea, care cuprinde şi pe cei care nu au nevoie şi pe cei care au nevoie, asta înseamnă că alocăm greşit resursa”, a afirmat Dănescu.

În altă ordine de idei, Dănescu a afirmat că în acest timp scurt a fost imposibil să se efectueze un studiu de impact al amânării plăţii ratelor la credite.

Share.

Lasă un comentariu