Costel Alexe: Extinderea reţelelor de gaze naturale reduce presiunea de pe pădurile României

0

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că extinderea reţelei de gaze naturale în România reprezintă o necesitate pentru populaţie, însă, în acelaşi timp, “reduce presiunea de pe pădurile României”.

El a declarat că România are nevoie de resurse din bugetul Uniunii Europene pentru creşterea gradului de racordare a gospodăriilor populaţiei la reţeaua de gaz, potrivit Agerpres.

“Pentru că suntem în judeţul Iaşi, unde avem astăzi reale probleme în alimentarea locuinţelor cu gaze naturale, sperăm… ca şi în următorul exerciţiu financiar, pe lângă aceşti 900 de milioane de euro, România să beneficieze de resurse pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de gaze naturale. Eu, ca ministru al Mediului, mă bucur mai mult pentru că reducem presiunea de pe pădurile României, iar judeţul nostru, ca de altfel întreaga Moldovă, are această problemă. După cum bine ştiţi, comparativ cu alte state europene, România cu 36% grad de racordare stă mult sub Ungaria, care e la 90%, sau Republica Moldova, care e la 76%”, a mai afirmat Alexe.

Share.

Lasă un comentariu