Companiile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia

0

8000 de companii germane sau cu capital german sunt active în România și au peste 250.000 de angajați în România, anunţă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, într-un comunicat de presă în care subliniază că “societăţile germane văd cu ochi foarte buni lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia”.

Relațiile economice bilaterale au continuat să crească și în 2016, când schimburile comerciale s-au ridicat la peste 24 de miliarde de euro, în primele 11 luni (+13%). “Investițiile germane directe însumează 8 miliarde de euro”, se precizează în comunicat: “Companiile germane au investit în ultimii 25 de ani continuu și pe termen lung în România, contribuind decisiv la transferul de tehnologii și la creșterea competitivității economiei românești”.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană invocă cele mai actuale chestionare de conjunctură, potrivit cărora “stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice și politice, cât și condițiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investițional”.

Share.

Lasă un comentariu