Comisia UE lansează Pactul Climatic pentru a explica mai clar politicile Green Deal

0

Comisia Europeană a lansat Pactul Climatic miercuri (9 decembrie) pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la încălzirea globală și a explica mai clar politicile tranziției verzi, potrivit Euractiv.com.

Pactul este o inițiativă la nivelul UE care invită oamenii, comunitățile și organizațiile să împărtășească informații și să dezbată schimbările climatice și degradarea mediului. Se va concentra pe patru subiecte – zone verzi, mobilitate ecologică, clădiri eficiente și abilități ecologice.

„În cadrul Pactului Climatic, vom reuni oameni și organizații care vor să ia măsuri pentru planetă, deoarece, pe lângă legi, ținte și planuri de investiții, trebuie să acționăm și noi înșine”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședinte executiv, European Green Deal.

Pactul invită, deasemenea, oamenii și organizațiile să devină ambasadori, diseminând cunoștințele despre schimbările climatice și conducând prin exemplu.

Acesta se bazează pe o varietate de inițiative existente, inclusiv ale Fridays for Future, sau cele precum Pactul primarilor pentru climă și energie, în care guvernele locale promovează acțiuni climatice, de multe ori dincolo de ambiția guvernelor naționale. Un sondaj efectuat de Comisie în 2019 a arătat că nouă din zece europeni considerau schimbările climatice o problemă gravă și au considerat că protecția mediului este personală pentru ei.

Pactul își propune să ajute oamenii să se implice mai mult în acțiunile climatice.

Share.

Lasă un comentariu