CE s-ar putea împotrivi construcției reactoarelor de la Belene – Coaliția Democratică Bulgară

0

Comisia Europeană nu ar fi de acord cu proiectul nuclear de la Belene, susține economistul și membrul Bulgariei Democrate, Martin Dimitrov. Într-o poziție preluată de mass-media bulgară, el a spus că se așteaptă la „o rigoare și o atenție deosebite din partea CE, care este de așteptat să inițieze o procedură de ‘notificare’”.

Fostul parlamentar citează „riscurile seismice și noua legislație europeană în acest domeniu” drept obstacole majore pentru construcția centralei nucleare. “Credem că este foarte posibil ca executivul UE să exprime o atitudine negativă, ceea ce va însemna că între timp sute de milioane au fost risipite în detrimentul contribuabilului”, scrie Martin Dimitrov, potrivit Novinite.

Potrivit acestuia, există și o altă problemă, legată de declarația premierului Boyko Borisov, care a lăsat să se înțeleagă că reactoarele de la Kozlodui s-ar putea închide. “Suntem extrem de îngrijorați. Autoritățile au început să vorbească despre garanții de stat, deși au explicat că nu ar exista astfel de garanții. Niciun purtător de cuvânt nu a explicat că garanțiile de stat reprezintă un angajament de a cumpăra energie electrică timp de zeci de ani, trecând factura către consumatori”, spune Dimitrov .

Share.

Lasă un comentariu