Bulgaria se angajează în fața ambasadorului SUA să termine gazoductul către Grecia anul viitor

0

Ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA în Bulgaria, Herro Mustafa, au confirmat că vor lucra pentru a continua parteneriatul strategic dintre cele două țări din sectorul energetic. O prioritate atât pentru guvernul Republicii Bulgaria, cât și pentru SUA este asigurarea securității energetice prin diversificarea ofertei de resurse.

În cadrul conversației, ministrul Petkova a informat ambasadorul SUA cu privire la măsurile întreprinse din 2015 până la implementarea proiectului de construcție a interconectorului Grecia-Bulgaria. Mustafa a salutat progresele înregistrate și a subliniat că SUA se așteaptă ca gazoductul să fie finalizat la timp, potrivit Novinite.

“În prezent, lucrăm din greu la acest interconector. Termenul pentru punere în funcțiune este a doua jumătate a anului 2020”, a declarat Petkova. Ea a subliniat că, odată cu primele livrări de gaze naturale lichefiate, originare din SUA, în luna iunie a acestui an, Bulgaria a făcut un alt pas important către realizarea unei diversificări reale.

Share.

Lasă un comentariu