Bogdan Badea, Hidroelectrica: Sperăm într-o listare duală, la bursele de la Bucureşti şi Londra

0

Listarea Hidroelectrica, precum şi pachetul de acţiuni pus pe piaţă depind de voinţa acţionarilor şi de contextul de piaţă, care trebuie să fie unul favorabil companiei, susține președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

”La nivel intern am luat deja deciziile necesare cu privire la proiectele cu funcţiuni complexe şi suntem pregătiţi. Practic, am depăşit principalul obstacol care stătea în calea unei eventuale oferte publice iniţiale (IPO). Mai mult, pentru prima dată în ultimii şapte ani, avem de la auditori – pentru anul 2018 – o opinie fără rezerve în ceea ce priveşte rezultatele. Acum, dacă intrăm pe un calendar efectiv, probabil că listarea s-ar putea întâmpla în anul 2020. Dacă se ia decizia şi demarăm rapid procedurile de selecţie a consultantului de listare, consorţiului de listare şi consultantului juridic, listarea Hidroelectrica este fezabilă. Sigur, depinde şi de sfaturile consultanţilor vizavi de momentul cel mai potrivit pentru asta”, a spus Badea, conform Bursa.ro.

Badea spune că listarea ar putea avea loc, conform noilor estimări, în septembrie 2020.

”La momentul actual, provocarea în ceea ce priveşte listarea este legată de Ordonanţa 114/2018. Prevederile acesteia au efecte clare care diminuează valoarea de piaţă a Hidroelectrica, or interesul nostru este să obţinem maximul de beneficii financiare din listare…Noi sperăm într-o listare duală, la bursele de la Bucureşti şi Londra, însă dacă acest lucru nu va fi posibil, cu siguranţă ne vom lista la Bursa de Valori Bucureşti, având în vedere progresul înregistrat de BVB în ultimii ani. Fireşte, acest lucru ţine, aşa cum am mai spus, de decizia pe care o iau acţionarii şi de mărimea pachetului de acţiuni”, a mai spus Badea.

Share.

Lasă un comentariu