Autoritatea bulgară: Prețul energiei electrice nu va fi majorat anul acesta

0

Prețul energiei electrice va rămâne neschimbat până la sfârșitul anului 2018, a afirmat președintele Comisiei pentru Reglementare în Energetică și Energetică (EWRC) din Bulgaria, Ivan Ivanov, în cadrul unei discuții publice privind un proiect de decizie privind prețurile la energie, după ce prețurile gazelor au crescut, luna aceasta.

„Există un proiect EWRC prin care se stipulează că prețul energiei electrice va rămâne neschimbat până la sfârșitul anului. De asemenea, sper că prețul va rămâne același și ulterior. Directorul Bulgargaz a declarat că se așteaptă la o creștere a prețului gazelor la sfârșitul trimestrului al patrulea, cu mai puțin de 5%. Dacă creșterea este mai mică de 5%, nu va exista nici o modificare a prețului încălzirii și electricității. Sper că prognoza lui este corectă, dar se pot întâmpla multe lucruri la nivel internațional care ar putea afecta prețul țițeiului“, a spus Ivan Ivanov, potrivit Novinite.com.

El a mai spus că prețul serviciilor de transmisie a energiei va fi ajustat treptat în următorii ani. În ultima sa decizie, autoritatea de reglementare nu a aprobat nici o modificare substanțială a tarifelor de rețea, a remarcat el.

Cu câteva zile în urmă, autoritatea de reglementare a informat că IBEX (Independent Bulgarian Energy Exchange), bursa locală de energie, va fi inspectată din cauza recentelor plângeri privind schimbări majore ale prețului energiei electrice, în special pe segmentul pe termen scurt, conform Focus News. Una dintre plângeri a venit de la o asociație patronală, care a cerut autorității de reglementare să verifice dacă au fost încălcat regulile, a spus Ivanov. Comisia va începe o anchetă preliminară, a anunțat el. Grupul de lucru are trei luni pentru a-și prezenta raportul, pe baza căruia autoritatea de reglementare va decide dacă va deschide o investigație. Grupul de lucru va examina orice manipulare sau tentativă de manipulare a pieței, precum și tranzacționarea privilegiată.

Share.

Lasă un comentariu