ANRE va verifica plata compensațiillor efectuate de către distribuitori

0

ANRE are suspiciuni în privința compensațiilor acordate de distribuitorii de energie electrică consumatorilor anul trecut pentru nerespectări ale standardului de performanță și anunță că va demara controale.

“Se înregistrează diferențe semnificative între OD (operatorii de distribuție-n.r.) privitoare la nivelul compensațiilor acordate utilizatorilor (cu maxim de 18,725 compensații plătite la E-Distribuție Banat și minim de 3 compensații plătite la SDEE Transilvania Nord). La nivel de țară se constată că 79 % din compensațiile acordate au avut la bază neîndeplinirea indicatorilor de calitate comercială a serviciului. Compensațiile privind continuitatea serviciului de distribuție reprezintă 19.69 % din total. Compensațiile privind calitatea tehnică a energiei electrice distribuite reprezintă un procent redus, de 1.26 % din totalul compensațiilor”, se arată într-un document ANRE, conform e-nergia.ro.

”Ţinând seama că valorile raportate de OD pentru indicatorii de performanţă nu confirmă diferenţele semnificative dintre numărul/valorile compensaţiilor acordate de OD utilizatorilor, aceste aspecte vor face obiectul unor acţiuni de control din partea ANRE”.

Share.

Lasă un comentariu