ANRE: Investițiile operatorilor de rețea se ridică la 17 mld. lei

1

Valoarea totală a investițiilor programate a fi realizate de toți operatorii de reţea din sectorul energiei electrice și al gazelor naturale în cursul celei de-a patra perioade de reglementare, care acoperă perioada 2019-2023 – cu excepția transportului de energie electrică, care acoperă perioada 2020-2024, este de circa 17 miliarde lei, din care circa 6 miliarde de lei în rețelele de transport, aproape 10 miliarde de lei în rețelele de distribuție și aproximativ 1 miliard de lei în sistemele de înmagazinare a gazelor naturale, potrivit Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Enegiei (ANRE), citate de financialintelligence.ro.

Operatorii din sectorul energiei electrice au transmis planurile de investiţii pentru perioada a patra de reglementare cu o durată de cinci ani, în valoare totală de circa 9 miliarde lei, din care din fonduri proprii ale operatorilor de transport şi de distribuţie de aproximativ 7,2 miliarde lei. Diferenţa între cele două valori o reprezintă contribuţii de la terţe părţi (solicitanţi de racordare, autorităţi locale pentru extinderi, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană), conform ANRE.

Share.

1 Comment

  1. Ne poate prezenta ANRE si situatia investitiilor producatorilor de energie electrica si termica in grupuri energetice noi ?Asta ca sa stam linistiti ca investitiile in distributie si transport vor utiliza energia electrica produsa in tara

Lasă un comentariu