ANRE continuă să taie din capacitățile neutilizate

0

Bogdan Tudorache

Arbitrul pieței energetice și-a asumat să scoată de pe lista capacităților țării unitățile neutilizate și dormante. Instituția a anunțat azi că a retras licențe pentru încă 600 MW din cele aproape 8.000 MW estimate ca inexistente.

”ANRE continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora și a publicat, pe pagina proprie de internet, situația puterilor instalate în capacități de producere la data de 01.11.2019, situație care va fi actualizată periodic”, a anunțat instituția.

”Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 06.11.2019, a luat în discuție și a aprobat modificarea Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, acordate Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, în sensul excluderii blocului G5 din CTE ROVINARI, cu o capacitate instalată de 330 MW electrici, aflat în reparație capitală până la 30.06.2021, din Condiţiile specifice asociate acestei licențe, cât și modificarea Licenţei nr. 1180 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, acordate Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ,,ROMGAZ” S.A., în sensul excluderii grupurilor nr. 1 şi nr. 6 din cadrul CTE IERNUT, cu o capacitate instalată de 100 MW electrici și respectiv, 200 MW electrici, din Condiţiile specifice asociate acestei licențe, la solicitarea titularului licenței”.

Share.

Lasă un comentariu