ANRE a aplicat amenzi de 12 mil. lei în 2018

0

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat, în 2018, amenzi de 4 milioane lei operatorilor din domeniul energiei electrice și de 7,9 milioane lei celor din domeniul gazelor, potrivit unui raport al instituției.

Cea mai mare amendă a fost acordată E-Distribuție Banat, de 500.000 lei. Compania a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor Standardului de performanță pentru asigurarea serviciului de distribuție a energiei electrice, respectiv asigurarea echipei de intervenție în minimum de timp legal în cazul întreruperilor neplanificate: 8 ore în mediul urban și 18 ore în mediul rural, potrivit financialintelligence.ro.

De asemenea, Nuclearelectrica a fost sancționată cu 300.000 lei, pentru încălcarea obligației producătorilor de energie electrică de a oferta public şi nediscriminatoriu pe piaţa concurenţială întreaga cantitate de energie electrică disponibilă.

Totodată, Distrigaz Sud Rețele a primit o amendă de 200.000 de lei, pentru încălcarea obligațiilor privind elaborarea și transmiterea studiului tehnico-economic în vederea finanţării lucrărilor pentru realizarea obiectivelor necesare racordării la obiectivele și sistemele din sectorul gazelor naturale și pentru încălcarea prevederilor Standardului de performanță pentru serviciul de distribuţie a gazelor naturale privind înregistrarea, cu număr unic, fiecare solicitare.

De asemenea, Hidroelectrica și OMV Petrom au fost amendate cu câte 150.000 lei.

Share.

Lasă un comentariu