Acționarii Romgaz aprobă doi membri CA și resping bugetul pentru 2016

0

Marius Aristotel Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei, şi Sebastian Tcaciuc au fost aprobați de acționarii Romgaz în Consiliul de Administraţie al companiei, arată un raport transmis de companie către Bursa de Valori București. Aristotel Jude ocupă poziția eliberată de Dragoș Dorcioman și are mandat până în 17 mai 2017.

Sebastian Tcaciuc ia locul Soranei Baciu, devenită secretar de stat în Ministerul Economiei, și mandatul său expiră în 30 decembrie 2017. El a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Romgaz începând cu data de 23 ianuarie 2016. Sebastian Tcaciuc este şi membru în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica.

Totodată, acționarii au respins bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) pentru acest an, cu un vot negativ de peste 83% din totalul voturilor exprimate.

Potrivit propunerii înaintate de manageri, veniturile din exploatare ar atinge 4,45 miliarde de lei, aproape similare cu cele preliminate pentru 2015. Producția vândută urma să asigure 82% din această sumă, urmată ca pondere de veniturile din producția imobilizată (7%) și vânzarea de electricitate (6%). BVC propus de conducerea Romgaz indica un nivel de cheltuieli de exploatare de 2,84 miliarde de lei.

Share.

Lasă un comentariu