Prețurile petrolului depășesc niveluri reper: Brent-ul trece de 70 de dolari pe baril, WTI-ul dincolo de 64 de dolari pe baril

0

Joi, contractele futures cu baza pe petrolul brut de tip Brent au depășit cote de 70 de dolari pe baril pentru prima dată din decembrie 2014. Cererea globală robustă, reducerea producției OPEC și o serie de tensiuni geopolitice au accelerat o tendință ascedentă care a început în luna iunie, potrivit unui raport al CNBC. Cu toate acestea, analiștii consideră că va fi dificil ca prețurile petrolului să mențină câștigurile din această perioadă.

Țițeiul Brent a atins cel mai important nivel de ultimii trei ani, joi, depășind pentru prima dată din decembrie 2014 cota de 70 de dolari pe baril, importantă din punct de vedere psihologic.

Contractele futures pe petrol nu au reușit să rămână la aceleași cote, vânzâtorii dominînd finalul ședinței de tranzacționare. Analiștii avertizează că nu mai este prea mult loc de creștere în piață.

Petrolul american West Texas Intermediate a terminat sesiunea în creștere cu 23 de cenți la 63,80 de dolari, după ce depășise nivelul de 64 de dolari baril pentru prima dată din decembrie 2014, până la un nivel maxim de 64,77 de dolari.

Share.

Lasă un comentariu