Florin Cîţu şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; continuă interimatul la Palatul Victoria

0
Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, cu câteva minute înainte de votul Parlamentului care ar fi urmat să îl confirme în poziția de șef al guvernului. Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi a chemat încă o dată partidele politice la negocieri.
Mutarea liberalilor vine în contextul în care Curtea Constituțională a blocat scenariul anticipatelor, declarând neconstituțională ordonanța emisă în acest sens.
Șansele ca Guvernul Cîțu să fie învestit erau foarte mari, toate partidele, cu excepția PSD, anunțând că îl vor vota. Astfel, PNL se afla în situația de a avea un premier care fusese desemnat pentru a fi respins, în logica planului pentru anticipate, conform Hotnews.ro.
Potrivit unor surse liberale, președintele ar urma să-l desemneze din nou premier pe Ludovic Orban, care de această dată să formeze un guvern cel mai probabil cu PMP și USR.
„Atunci când ești în război, niciodată comandantul nu părăsește linia frontului. S-a consultat cu colegii și a luat decizia să facă acest pas. Practic Ludovic Orban e mandatat să strângă clasa politică în jurul lui”, a comentat liderul deputaților PNL, Florin Roman.
Share.

Lasă un comentariu