Costel Alexe: Sunt deja rezervate 1.225 mașini electrice

0

Piața mașinilor noi şi rulate s-a prăbuşit în luna mai. Studiile arată o scădere de 45% în cazul mașinilor noi și de 30% pentru cele second-hand. În schimb, se constată o creștere semnificativă pe piața autoturismelor electrice, de până la 30%.

”Industria auto a avut de suferit la nivel mondial în această pandemie. Eu sunt încrezător că până la finalul anului, cele 60.000 de vouchere pentru Rabla Clasic pe care le oferă sprijin guvernul vor fi achiziționate. Săptămâna viitoare ne vom întâlni și cu cei de la Administrația Fondului pentru Mediu și cu cei din industria auto să vedem cum putem să sprijinim, ca toți românii să beneficieze de acest program. (…) În ceea ce privește mașinile electrice, avem deja rezervate 1.225 pentru 2020, dintr-un total de 3.000 cât ne-am propus în acest an. Trebuie menționat că la programul Rabla Plus avem o suplimentare de buget în acest an de la 90 de milioane lei la 140. Este cea mai creștere bugetară pe care a avut-o acest program”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului, conform TVR.

“Fondurile Rabla acoperă 60.000 de vouchere și la acest moment s-au rezervat, încă nu s-au facturat, aproape 20.000. Piața încearcă să-și revină, probabil că nici în perioada următoare nu vor fi cereri foarte mari. În ceea ce privește Rabla Plus, acesta este cu circa 30% peste cele de anul trecut. Bugetul este mai mare decât anul trecut cu aproape 100%. Aici ar trebui ca fondurile să fie acoperitoare”, susține Marius Tudor, secretar general al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), conform Profit.ro.

Share.

Lasă un comentariu