Cogenerarea în sau lângă clădiri are un potențial unic pentru a susține valul ambițios de renovări ale clădirilor

0

Clădirile vor fi esențiale în implementarea unui Acord climatic european ambițios și în punerea Europei pe traseul unei redresări durabile după criza provocată de virusul COVID-19. După ce Comisia Europeană a lansat strategia privind valul de renovări ale clădirilor, Hans Korteweg, directorul general al COGEN Europe, a declarat: „Nicio soluție nu va fi suficientă de una singură pentru a face față provocării enorme pe care o reprezintă decarbonizarea clădirilor. Eficiența energetică, energia regenerabilă, electrificarea curată, cogenerarea de mare eficiență și încălzirea centralizată – toate acestea trebuie să joace un rol. Europa trebuie să-și crească nivelul de ambiție și ritmul de implementare pentru o energie mai eficientă, rezistentă, integrată, mai curată și la prețuri accesibile în ceea ce privește clădirile.”

Valul de renovări oferă oportunități semnificative de relansare a economiei UE, de a susține Europa în îndeplinirea angajamentelor din Acordul de la Paris, să aducă aer curat cetățenilor și să creeze pentru aceștia medii mai sănătoase și mai confortabile în care să trăiască. Eficiența energetică și planificare integrată la nivel local, care să deblocheze beneficiile cogenerării, ar trebui să fie motoarele valului de renovări.

Hans Korteweg adaugă: „Multe orașe și gospodării se bazează pe cogenerare pentru a-și asigura căldură și energie fiabile, eficiente și accesibile în clădiri. COGEN Europe salută accentul pus de strategia UE de renovare pe eficiența energetică în încălzire și răcire. Adoptând o abordare integrată la nivel de cartier, așa cum este promovat în Valul de renovare, factorii de decizie politică ar trebui să țină cont mai bine de beneficiile cogenerării în ceea ce privește stabilitatea rețelei, accesibilitatea și eficiența la nivel de sistem.”

CITEȘTE ȘI Comisia Europeană vrea dublarea ritmului de renovare în următorii 10 ani

Cogenerarea, în sau în apropierea clădirilor, ocupă o poziție unică pentru a susține un Val de renovare ambițios, ca parte a unui set de soluții pentru clădiri rentabil, integrat și centrat pe client. „Sectorul nostru este gata să îndeplinească aceste ambiții climatice și energetice ridicate. Pledăm pentru un cadru politic stabil și coerent pentru a sprijini adoptarea și crearea unor condiții de concurență echitabile între diferitele soluții de decarbonizare la nivelul clădirilor”, scrie COGEN Europe într-un document de poziție disponibil AICI.

Share.

Lasă un comentariu