Yedil Utekov este noul Președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare

0

Bogdan Tudorache

Rompetrol Rafinare a anunțat numirea lui Yedil Utekov în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație, ca urmare a renunţării lui Saduokhas Meraliyev la mandatul de
membru al Consiliului de Administraţie, conform unui raport remis Bursei de Valori. Încetarea mandatului de administrator a lui Meraliyev Saduokhas, începând cu data de 1 octombrie, a fost aprobată de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Utekov Yedil este absolvent al Facultăţii de Inginerie Chimică a Resurselor Naturale şi a Hidrocarburilor din cadrul Universității Tehnice de Stat Astrakhan din Rusia. Utekov a deținut funcția de Director General Adjunct al Societății, de Director General Societății (din data de 12 iunie 2014, până la data de 31 decembrie 2019). În prezent Utekov deține funcția de Chief Officer Production and Industrial Services. De asemenea, Utekov a fost ales membru al Consiliului de Administrație al Societății începând cu data de 01.05.2018.

Înainte de a se alătura Grupului KMG Internațional, Utekov a acumulat o experiență de peste 10 ani în industria de petrol și gaze, lucrând pentru companii importante din Kazakhstan, precum Agip KCO și rafinăria din Atyrau, parte a KazMunayGas– compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan.

Share.

Lasă un comentariu