Volintiru: La sfârşitul lunii decembrie centrala de la Iernut trebuie să fie funcţională

0

Centrala pe gaze de la Iernut trebuie să fie funcţională la sfârşitul lunii decembrie, în prezent lucrările fiind realizate în proporţie de 90-92%, a declarat miercuri directorul general Romgaz, Adrian Volintiru, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Cu siguranţă trebuie ca la sfârşitul lui decembrie centrala de la Iernut să fie funcţională. Nu avem altă soluţie şi vom face toate eforturile în continuare pentru a o avea la cheie atunci. Iernut este o investiţie la cheie. (…) General Electric, în acest proiect, ca a treia parte, reprezintă un mare plus pentru noi şi ne va ajuta să atingem acest deziderat. În momentul acesta lucrările sunt finalizate în proporţie de 90 spre 92%”, a menţionat Adrian Volintiru, conform Agerpres.

Acesta a subliniat că unul dintre principalele motive de întârziere a lucrărilor la centrală a fost pandemia de Covid-19 deoarece pe şantier “nu au putut fi prezenţi mai mult de 200-220 de persoane, în condiţiile în care, realist, este front de lucru pentru 700 de persoane”.

Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020.

Share.

Lasă un comentariu