Virgil Popescu: Interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în iulie 2022

0

Interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în iulie 2022, astfel încât conducta românească BRUA va putea primi gaz azer și LNG din porturile grecești, a afirmat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El s-a întâlnit vineri cu ministrul energiei din Bulgaria, în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, organizat la Sofia.

“Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu omologul meu din Bulgaria – ministrul Energiei Andrei Jivkov, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia.

Discuțiile s-au concentrat pe viitoarele acțiuni pentru întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar și despre viitoare proiecte comune de investiții în domeniul energiei regenerabile (hidro și offshore wind), despre creșterea interconectării pentru transportul energiei electrice.

Totodată, am primit asigurări că interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi finalizat până în luna iulie 2022, astfel încât Coridorul Vertical să fie operațional iar gazul azer și LNG-urile din porturile grecești să poată ajunge în BRUA”, a afirmat Popescu.

Gazul natural – combustibil de tranziție – prioritățile infrastructurii pentru regiune – a fost tema panelului la care Virgil popescu a participat în calitate de invitat alături de Andrey Zhivkov – ministrul Energiei din Bulgaria, Andrew Light, Adjunct al Secretarului Energiei SUA pentru Relații internaționale, Piotr Naimski – Secretarul de stat pentru infrastructura strategică în Energie din Polonia, Teodora Georgieva – ICGB Ad, Grecia și Jörn Schmücker – vicepreședinte Siemens Germania, la Forumul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia, conform paginii ofificale de facebook a Ministerului Energiei.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu