Vestas caută soluții de stocare cu baterii auto pentru energia eoliană

0

Cel mai mare producator de turbine eoliene din lume, Vestas, vrea să obțină know-how din domeniul industriei bateriilor auto pentru a încerca să raspundă provocării stocării energiei eoliene și solare, pe fondul unei creșteri a cererii de energie.

Stocarea energiei devine din ce în ce mai importantă, pe măsură ce producția de energie regenerabilă crește, deoarece vântul și soarele nu sunt surse constante de energie, mai ales în orele de vârf, când majoritatea consumatorilor utilizează mai multă energie.

Pentru a reduce costurile energiei regenerabile și a ajuta operatorii de rețea să echilibreze producția intermitentă, Vestas a declarat anul trecut că va colabora pentru combinarea tehnologiei de stocare a energiei eoliene, a energiei solare și a bateriilor, potrivit Reuters.

Ca parte a acestei mișcări, compania a investit 10 milioane de euro (12 milioane dolari) în producătorul de baterii Northvolt, care vrea să construiască cea mai mare fabrică de celule pentru baterii din Europa cu sprijinul investitorilor privați precum Scania.

“Putem să ne profităm de toate cercetările din domeniul bateriilor pentru mașini și să obținem o baterie excelentă pentru industrie, în același timp”, a declarat președintele Vestas, Bert Nordberg, pentru Reuters.

Vestas colaborează cu Northvolt din Suedia, firmă condusă de fostul director executiv Tesla, Peter Carlsson, pentru a dezvolta o baterie litiu-ion pentru centralele electrice ale viitorului.

Costurile pentru baterii au fost în mod tradițional ridicate, dar tehnologia devine din ce în ce mai viabilă, deoarece producătorii de automobile, cum ar fi BMW, Daimler, Volkswagen și Volvo construiesc tot mai multe prototipuri electrice.

Share.

Lasă un comentariu