Acasă » Interes general » Verchere: OMV Petrom continuă să sprijine programul România Eficientă până în 2022

Verchere: OMV Petrom continuă să sprijine programul România Eficientă până în 2022

10 noiembrie 2020
ESG
Bogdan Tudorache

OMV Petrom va continua să sprijine programul România Eficientă până în anul 2022, a spus Christina Verchere, CEO al companiei, în cadrul evenimentului ”A renovation wave across Europe”. OMV Petrom este principalul susținător al proiectului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată.

Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale țării.

”Cred în acest program, cred că vom avea succes cu campaniile de conștientizare publice. La OMV Petrom suntem dedicați programelor pentru mediu și sustenabilitate, sprijinim educația și conștientizarea din jurul eficienței energetice și eliminarea risipei energetice. Ca partener, cred că acest program va da un exemplu de bune practici în domenii precum renovarea școlilor, cu standarde avansate, dar și printr-o cooperare bună cu autoritățile locale. Și nu pot să subliniez îndeajuns cât de important este, în parteneriatele pe care le avem cu autoritățile locale”, a spus Verchere.

”România eficientă este cel mai mare program cu finanțare privată din domeniul eficienței energetice a clădirilor. Rămânem dedicați, în pofida condițiilor grele generate de pandemie, să sprijinim acest program până în 2022, cu un buget de 4 milioane de euro”, a mai spus Verchere.

”Dezvoltarea sistemului energetic românesc necesită investiții din partea mediului privat, de aceea, pe de o parte este de o importanță crucială ca mediul de reglementare și guvernanță în sectorul energetic să încurajeze investițiile în eficiență energetică – pe de altă parte, și companiile private să fie implicate în dezvoltarea de programe de eficiență energetică”.

Comisia Europeană va propune introducerea unor standarde minime de performanță energetică pentru clădirile rezidențiale și analizează extinderea auditurilor energetice și pentru clădirile non rezidențiale mari, precum școli, spitale sau spații de birouri.

Inițiativa „Valul de renovări” a Comisiei Europene reprezintă o oportunitate istorică pentru a transforma stocul actual de clădiri, în cea mai mare parte vechi și cu pierderi mari de energie, într-unul mai eficient, mai sustenabil și mai sănătos pentru oameni. Strategia cuprinde numeroase măsuri care să facă investițiile în renovarea clădirilor mai accesibile și care să stimuleze proprietarii de clădiri, dar și autoritățile publice să deruleze lucrări de renovare energetică.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *