Vânzările totale de produse rafinate ale OMV Petrom au scăzut cu 4% în T1

0

Vânzările totale de produse rafinate ale OMV Petrom au fost în primul trimestru al acestui an (T1) cu 4% mai mici faţă de cele din perioada similară din 2020, fiind afectate în principal de declinul cererii în activitatea de aviaţie, conform datelor remise Bursei de Valori Bucureşti.

Volumele vânzărilor cu amănuntul ale Grupului, ce au reprezentat 54% din vânzările totale de produse rafinate, au fost la acelaşi nivel comparativ cu primele trei luni din 2020, în principal ca urmare a revenirii cererii, în special în România.

Volumul vânzărilor totale de produse rafinate exceptând vânzările cu amănuntul s-a redus cu 8%, în principal ca urmare a declinului din activitatea de aviaţie, care a fost parţial compensat de exporturile mai mari, potrivit Agerpres.

În perioada ianuarie-martie 2021, volumele de gaze naturale vândute de OMV Petrom au scăzut cu 23%, la 14,36 TWh, parţial din cauza unui efect de bază generat de volumele mari de vânzări din T1/20 derivând din mediul de reglementare. Începând din iulie 2020, obligaţia de a furniza gaze naturale către piaţa reglementată a fost eliminată, în timp ce vânzările din primul trimestru din 2020 au inclus 5,5 TWh livraţi pe piaţa reglementată.

Volumele de gaze naturale vândute terţilor au fost de 11,65 TWh, cu 28% mai mici comparativ aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe pieţele centralizate, OMV Petrom a vândut 3,8 TWh de gaze naturale prin produsele standard în T1/21 la un preţ mediu comparabil cu preţul pieţei.

La finele primului trimestru al acestui an, OMV Petrom avea înmagazinate 0,4 TWh de gaze naturale, comparativ cu 0,3 TWh la sfârşitul primelor trei luni din 2020.

Share.

Lasă un comentariu