Vajkovszki: Mazda a ales cablurile LAPP pentru echiparea modelelor sale

0

Din februarie 2021, Mazda se alătură partenerilor LAPP Mobility, echipându-și toate autoturismele hybrid plug-in cu cablurile LAPP, a spus Cosmin Vajkovszki, Managing Director, LAPP România, în cadrul conferinței ”Desantul mașinilor electrice”, organizate de Energynomics.

”Piața crește accelerat, iar ca urmare a acestei evoluții și a vitezei de dezvoltare, divizia noastră LAPP Mobility a fost separată de grup, devenind una din liniile de business în care ne punem mari speranțe pentru dezvoltarea pe viitor. Am observat și în România o creștere destul de accentuată a vânzării de automobile electrice și hybrid plug-in”, a spus el.

LAPP oferă pieței mondiale de peste 60 de ani soluții de cabluri, conectori și accesorii pentru instalații electrice și de date. Pe 20 martie, firma a aniversat 100 de ani de la nașterea fondatorului, Oskar Lapp, primul antreprenor care a transformat un produs industrial într-un brand. LAPP Mobility, divizia de soluții dedicate electromobilității, a fost lansată în 2009, prin înființarea primului birou dedicat dezvoltării de soluții și lansarea, în 2010, a diviziei propriu-zise. În 2011 primul vehicul Renault a fost echipat de LAPP cu un cablu spiralizat.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI COSMIN VAJKOVSZKI

”În 2012 am început colaborarea cu BMW, un parteneriat solid și de lungă durată, care continuă și astăzi”, a spus Vajkovszki.

”Dezvoltarea soluțiilor noastre, în colaborare cu producătorii de automobile electrice sau hybrid plug-in, este una dintre cheile succesului companiei. În 2016 am început colaborarea cu grupul Land Rover-Jaguar, din 2018 cu grupul Hyundai, iar din februarie 2021, Mazda a devenit un nou partener”, a adăugat el.

Ca unitate distinctă, divizia de electromobilitate beneficiază de întreaga rețea logistică a grupului, cu o prezență în peste 80 de țări, a mai spus Vajkovszki, prezentând soluțiile companiei. ”Suntem prezenți în toate fazele de dezvoltare a unui produs. Plecând de la cercetare-dezvoltare – avem în Germania o echipă de 70 de oameni care lucrează în această direcție, până la producție – cablurile sunt produse în Germania, și logistică-distribuție, suntem prezenți în peste 80 de țări”.

Conferința “Desantul mașinilor electrice” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor ABB România, Automobile Bavaria, LAPP România.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 180 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu