V. Popescu: Listarea Hidroelectrica cu un pachet minoritar nu înseamnă privatizare, ci modernizare

0

Bogdan Tudorache

Guvernul lucrează la un nou pachet de măsuri care ar putea debloca privatizarea Hidroelectrica, au declarat surse din piață pentru energynomics.ro.

”Astfel, s-ar putea debloca privatizarea Hidroelectrica”, a spus sursa citată, fără a preciza un termen pentru adoptarea noii legi. Ulterior, premierul Florin Cîțu a confirmat informația, anunțând că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice alte companii la care statul are calitatea de acţionar.

În prezent privatizarea Hidroelectrica sau vânzarea oricăror participații, fie ele și minoritare, ale statului, sunt interzise pentru o perioadă de doi ani de la avizarea legii, și anume până în vara anului 2022, printr-o lege promovată anul trecut de PSD.

”Listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci șansa de modernizare, de a face investiții,” a scris azi ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de socializare.

”Însă, nu privatizăm nimic! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! statul trebuie să fie acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național! Și așa va fi”, a mai afirmat Popescu, confirmând, astfel, intenția de listare a unui pachet minoritar din Hidroelectrica.

Share.

Lasă un comentariu