Turda investește 10 mil. euro în 20 de autobuze electrice

0

Turda a introdus în circulaţie 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene şi a devenit astfel primul oraş din România cu transport în comun exclusiv electric. Investiția totală a fost de circa 10,5 milioane de euro.

Primarul oraşului Turda, Cristian Matei, a declarat că a fost înfiinţată şi o nouă societate de transport local, subordonată direct Consiliului Local, conform zf.ro.

„Turda este primul oraş din România care dispune de transport în comun exclusiv electric după ce am introdus, luni, în circulaţie 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, astfel că putem oferi cetăţenilor servicii de transport civilizate şi nepoluante. De asemenea, am înfiinţat o nouă companie de transport public, Transport Urban Public (TUP) Turda care este subordonată direct Consiliului Local. Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăţi au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, Wi-fi şi sistem de e-ticketing”, a spus Matei.

Share.

Lasă un comentariu