Transgaz inaugurează stația de comprimare gaze naturale de la Jupa

0

SNTGN Transgaz a inaugurat Stația de Comprimare Gaze Naturale Jupa, parte din Proiectul BRUA Faza 1, proiect aflat pe lista Proiectelor de Interes Comun ale Uniunii Europene și care se dezvoltă în contextul necesității diversificării surselor de gaze în țările din UE.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum și facilitarea transportului de gaz Caspic către piețele din Europa Centrală și de Est. Proiectul asigură capacități de transport bidirecțional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în/din direcția Bulgaria, și 4,4 miliarde metri cubi pe an în/din direcția Ungaria.

“Prin modul în care a gestionat până acum proiectul BRUA, Transgaz a dovedit că este capabil să gestioneze inițiative strategice de amploare europeană. BRUA este în grafic, așa cum am spus de fiecare dată, iar în perioada următoare vom continua să inaugurăm noi obiective de investiții din cadrul acestui proiect”, a spus Ion Sterian, Directorul General al Trangaz.

”Pe lângă BRUA, Transgaz gestionează, simultan, alte proiecte majore de investiții, precum cele care permit dezvoltarea Sistemului Național de Transport Gaze Naturale astfel încât fiecare comunitate locală să aibă acces la gaze, dar și gazoductul Ungheni-Chișinău, care va duce la creșterea gradului de securitate energetică regională și va oferi o nouă perspectivă economică și energetică Republicii Moldova”.

Share.

Lasă un comentariu