Transelectrica va investiga incidentul care a dus la pana de curent din București

0

Transelectrica va investiga cauzele şi condiţiile în care a avut loc avaria produsă vineri în sistemul de transport al energiei electrice, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a produs în Staţia Domneşti în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare, iar manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ o oră.

“Astăzi, 7 august 2020, la ora 12:47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul Bucureşti…Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul. Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute. Menţionăm faptul că Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi că prin investiţia realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ”, precizează Transelectrica, potrivit Agerpres.

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă vineri, în jurul orei 13:00, în urma unui incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice, au anunţat anterior şi reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În urma acestui incident, mai multe cartiere din Bucureşti, printre care Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au rămas fără curent electric.

Share.

Lasă un comentariu