Transelectrica: Stația Domnești, investiție de 25 mil. euro, finalizată

1

Proiectul de retehnologizare a Stației 400/110/20kV Domnești, o investiție totală de circa 25 de milioane de euro din fonduri proprii ale Transelectrica SA, este realizat la această dată în grad de 95%, finalizarea lucrărilor fiind preconizată pentru sfârșitul lunii iunie. Investiția implică retehnologizarea stației la toate nivelele de tensiune, în vederea aducerii acesteia la un grad de siguranță și fiabilitate corespunzător importanței zonei deservite.

Membrii Directoratului Companiei și membri ai Consiliului de Supraveghere au vizitat șantierul Stației Electrice de Transformare 400/110/20 kV, unde se execută ultimele lucrări dintr-un proces de retehnologizare care a durat aproximativ 3 ani.

„Lucrările de retehnologizare a Stației Domnești au avut de un grad ridicat de complexitate, în special pentru că în același timp a fost necesară asigurarea și continuității în alimentare a consumatorilor și a siguranței în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național. Este foarte important de menționat că nivelul tehnologic la care este adusă stația este unul avansat, fiind implementată tehnologia GIS (Gas-Insulated Switchgear) atât pentru stația de 400 kV, cât și pentru stația de 110 kV. Stația Domnești va fi una dintre cele mai moderne stații din rețeaua electrică de transport din România. În ultimul an, deși a fost o perioadă dificilă în contextul pandemiei, am reușit să aducem la stadiul final această investiție extrem de importantă pentru Sistemul Electroenergetic Național. Bucureștiul are nevoie de siguranță în alimentarea cu energie electrică și numai investițiile consistente în infrastructura energetică de transport pot garanta realizarea acestui lucru. Managementul Companiei își menține angajamentul pentru investiții, pentru a garanta efectuarea unui serviciu public la standarde ridicate de performanță”, a spus Cătălin Nițu, Președintele Directoratului Transelectrica.

Obiectivul de investiții face parte din amplul proces derulat de Companie pentru consolidarea infrastructurii de transport al energiei electrice din zona Bucureștiului, în contextul în care județul Ilfov împreună cu Municipiul București reprezintă cea mai concentrată zonă de consum de energie electrică din țară, respectiv circa 15% din totalul consumului la nivel național.

Stația de 110 kV Domnești a fost pusă în funcțiune în anul 1980, iar Stația de 400 kV a fost pusă în funcțiune în 1982.

Share.

1 Comment

  1. Gheorghe BADEA,str.Rarău nr.2,Cluj-Napoca on

    Este lăudabil cînd o compania din romînia investeste pentru ridicarea performantei tehnice în domeniu dar este bine să se aibă în vedere întreg sistem.Concret liniile electrice de transport a energiei electrice către statii si dinspre statii sunt amplasate total necorespunzător astfel că se ocupă extrem de mult spatiu ca si cînd nu îi pasă nimănui de risipă.Înteleg că venim din comunism cînd totul apartinea întregului popor dar acum terenurile au proprietari cărora le pasă.În urma acestui comentariu doresc ca un responsabil al companiei să mă contacteze deoarece una din liniile de transport este amplasată pe diagonala terenului ce îmi apartine ca proprietate obtinută prin mostenire ,afectîndu-mi utilizarea ratională .

Lasă un comentariu