Tariful de transport al energiei prin liniile Transelectrica creşte cu 1,5% din 1 iulie

0

Tariful mediu de transport al electricităţii prin reţelele companiei de stat Transelectrica creşte de la 1 iulie cu 1,5%, de la 22,16 lei la 22,5 lei fără pe MWh, fără TVA.

Creșterea tarifului a fost aprobată prin ordin al președintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, potrivit unui comunicat al Transelectrica transmis luni Bursei de Valori București.

Transelectrica este compania care administrează rețeaua națională de transport al electricității și este controlată de stat, prin Secretariatul General al Guvernului.

Comentând decizia, Raiffeisen Bank apreciază că o consideră ca având un impact neutru pentru moment. “Nu au fost furnizate alte detalii, cum ar fi rata reglementată a rentabilității pentru a treia perioadă de reglementare sau baza de active reglementate. Ne așteptăm la o creștere minoră în tarifele de transport. Până când nu vom vedea parametrii agreați pentru a treia perioadă de reglementare, considerăm că anunțul are un impact neutru”, a apreciat Raiffeisen Bank într-o notă transmisă investitorilor.

Administrarea operațională și tehnică a rețelei este una din principalele surse de venituri pentru Transelectrica, alături de serviciile de transport al energiei electrice și serviciile de gestionare a pieței, oferite prin intermediul filialei sale OPCOM.

Transelectrica (TEL) este una dintre cele mai lichide zece titluri de pe Bursa de Valori București și sunt incluse în indicele reprezentantiv BET. Acțiunile TEL au închis ședința de tranzacționare de luni în creștere cu 1,81%, la 22,5 lei pe titlu.

Compania a încheiat primul trimestru din 2014 cu un profit net de 136,5 milioane lei (30,3 milioane euro), cu aproape 50% mai mare faţă de câştigul din perioada similară a anului trecut, la venituri în creştere cu 21%, la 698,8 milioane lei (155,2 milioane euro).

Share.

Lasă un comentariu