Acasă » Petrol și Gaze » SUA va deveni un mare exportator net de energie

SUA va deveni un mare exportator net de energie

29 ianuarie 2019
Import-Export
Energynomics

În această lună, Administrația pentru Informații în Energie și-a lansat Estimările anuale privind energia (AEO) 2019 cu proiecții până în 2050. Scopul lucrării AEO este de a furniza proiecții de energie pe termen lung pentru Statele Unite, pe baza unui caz de referință și a șase cazuri de circumstanță cu variabile fundamentale importante, scrie Robert Rapier pentru Forbes.

Proiecția cazului de referință constituie linia de bază. Se presupune că tehnologiile cunoscute continuă să se îmbunătățească, potrivit tendințelor curente. Tendințele economice și demografice care sunt utilizate reflectă opiniile actuale ale celor mai importanți factori de prognoză. Două dintre cele mai importante scenarii sunt cazurile unor prețuri ridicate sau scăzute ale petrolului, care reprezintă condițiile în care ar putea duce prețurile în extreme.

Tendințele-cheie din AEO 2019 sunt:

  • SUA devine un exportator de energie net în 2020 și rămâne astfel până în 2050 ca urmare a creșterii mari a producției de țiței, gaze naturale și gaze naturale lichefiate (NGPL) și pe baza unei creșteri mai lente a consumului de energie din S.U.A.
  • Printre combustibilii fosili, gazele naturale și NGPL au cele mai rapide rate de creștere a producției
  • Prețurile gazelor naturale rămân relativ scăzute până în 2050, ceea ce duce la o utilizare internă sporită și la creșterea exporturilor de gaz natural lichefiat (GNL)
  • Sectorul energetic continuă să treacă de la cărbune și centrale nucleare la generarea de energie electrică pe bază de gaze naturale și la sursele regenerabile de energie intermitente
  • Economia Statelor Unite continuă să se extindă, dar creșterea eficienței energetice menține consumul de energie al SUA relativ constant
  • Producția de petrol din S.U.A. continuă să crească în fiecare scenariu în jurul anului 2025, dar în cinci din cele șase scenarii începe să se aplatizeze sau să scadă, înainte de 2030.
  • Producția de gaze naturale este de așteptat să crească semnificativ în aproape toate cazurile.
  • Producția și cererea de gaze naturale vor continua să crească
  • Cea mai mare schimbare în comerțul cu gaze naturale se preconizează a fi o creștere a exporturilor de GNL.
  • Producția de cărbune și energie nucleară scad în toate scenariile, în timp ce noile capacități sunt dominate de gazele naturale și de energiile regenerabile (în special energia solară). Ponderea energiei solare în rândul surselor regenerabile se estimează că va crește de la 13% în 2018 la 48% în 2050.

Concluzii
Cele mai recente previziuni energetice anuale din EIA modelează proiecțiile energetice viitoare în mai multe scenarii. Se preconizează că SUA va deveni un exportator major de energie net în perioada de proiecție, deoarece revoluția șisturilor din S.U.A. continuă să producă volume mai mari de petrol și gaze naturale. Sectorul energetic continuă tendința din ultimii ani de eliminare treptată a cărbunelui în favoarea gazelor naturale și a surselor regenerabile de energie.

Robert Rapier are peste 25 de ani de experiență în industria energetică, fiind inginer și investitor.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *