SUA: Enel Green Power anunță construcția unor proiecte de 1,5 GW

0

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power America de Nord, a început dezvoltarea a cinci proiecte de energie regenerabilă în Statele Unite, printre care proiectul solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay, eolian+stocare Ranchland și proiectele de energie eoliană Alta Farms și Rockhaven. În plus, Enel va adăuga sisteme de stocare pe bază de baterii de 57 MW pentru două proiecte deja operaționale din Texas, respectiv parcul eolian High Lonesome și parcul fotovoltaic Roadrunner. Noile proiecte eoliene, solare și hibride anunțate astăzi, situate în Texas, Illinois și Oklahoma, au o capacitate de generare de 1,5 GW și o capacitate de stocare de 319 MW.

„Tranziția Americii către energie curată este de neoprit, iar Enel Green Power America de Nord joacă un rol principal”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și responsabil de linia de business Global Power Generation din cadrul Enel „Cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW a proiectelor în curs de dezvoltare în Statele Unite – mai mult decât orice alt proiect de până acum – reușim să creăm valoare alături de comunități, parteneri și întregul nostru lanț valoric, contribuind la îndeplinirea obiectivelor ambițioase privind energia curată, asumată de factorii de decizie din domeniul politic și din busuiness-uri deopotrivă”.

Cele cinci noi proiecte aflate în curs de dezvoltare vor genera peste 4,1 TWh de energie regenerabilă pe an, echivalentul evitării a 2,5 milioane de tone de emisii de CO2 și suficient pentru a alimenta anual peste 525.000 de gospodării din SUA. Pe durata funcționării lor, se estimează că cele cinci noi proiecte vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, reprezentând venituri din impozite pentru comunitățile locale și venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor pe care sunt construite noile unități. Ridicarea lor va genera peste 1.500 de locuri de muncă în construcții. Cu aceste proiecte, Enel Green Power America de Nord are în prezent o capacitate cumulată de peste 2,3 GW de energie regenerabilă în fază de construcție, iar până la jumătatea anului va avea o capacitate de stocare în fază de construcție de 606 MW.

Proiecte în Texas

Enel își extinde prezența în Texas pentru a spori capacitatea și reziliența rețelei locale. Compania a început acum construcția de energie a proiectelor solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay și eolian+stocare Ranchland. Cu o capacitate de generare de 639,6 MW, Roseland va fi cel mai mare parc fotovoltaic al Enel din SUA și Canada și va dispune de un sistem de stocare cu baterii de 59 MW. Situat în Comitatul Falls, Roseland urmează să devină operațional din punct de vedere comercial în a doua jumătate a anului 2022.

În Comitatul Grimes, Texas, proiectul solar+stocare Blue Jay va dispune de o centrală fotovoltaică de 270 MW , asociată unui sistem de stocare cu baterii de 59 MW . Se estimează că proiectul va fi operațional până la finalul anului 2021. Proiectul eolian+stocare Ranchland va consta într-o centrală eoliană de 263 MW, asociată unui sistem de stocare cu baterii de 87 MW. Situat în comitatele Callahan și Eastland, se estimează că va deveni operațional la începutul anului 2022.

Enel a anunțat anterior construcția, care este în curs de desfășurare, a trei alte proiecte hibrid de generare și stocare de energie regenerabilă în Texas, printre care proiectele solar+stocare Lili, solar+stocare Azure Sky, eolian+stocare Azure Sky. În plus, compania intenționează să retehnologizeze parcul eolian High Lonesome, de 500 MW, și parcul fotovoltaic Roadrunner, de 497 MW, din Vestul Texasului, cu câte un sistem de stocare cu baterii de 57 MW, construcția urmând să înceapă în această vară. În total, Enel Green Power are în proces de dezvoltare șase proiecte în Texas, cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW și aproximativ 600 MW, capacitate de stocare a bateriilor.

Proiecte în Illinois și Oklahoma

Enel își dezvoltă portofoliul în Illinois odată cu construirea proiectului eolian Alta Farms în Comitatul DeWitt. Se estimează că fabrica de 200 MW își va începe activitatea în a doua jumătate a anului 2022. În Oklahoma, Enel a început construcția proiectului eolian Rockhaven, de 140 MW, în comitatele Garvin și Carter, adiacent parcului eolian Origin, pe care compania îl operează din 2015. Se preconizează că proiectul va fi operațional din punct de vedere comercial până la sfârșitul anului 2021.

Enel Green Power continuă să fie un partener de încredere pentru companii și furnizori de utilități care doresc să achiziționeze energie regenerabilă, iar toate cele cinci proiecte anunțate astăzi au acorduri de offtake pentru o parte din producția lor.

Share.

Lasă un comentariu