Statul începe să piardă procesele cu prosumatorii cărora le-a anulat înscrierea în programul Casa Verde

0

O persoană fizică a câștigat, în primă instanță, un proces cu Administrația Fondului de Mediu (AFM) în chestiunea spinoasă a respingerii dosarelor de finanțare prin programul “Casa verde Fotovoltaice”, scrie e-nergia.ro. AFM poate face recurs.

Tribunalul Constanța a dat dreptate, în data de 4 februarie, unui cetățean care a dat în judecată AFM după ce instituția i-a respins dosarul pe motiv că actele erau expirate. Instanța obligă instituția să finanțeze instalația fotovoltaică a omului și să-i plătească și cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă.

AFM a refuzat să accepte dosarul de finanțare pe motiv că actele din el au expirat. Instituția a considerat că extrasul de carte funciară era mai vechi de 30 de zile la data înscrierii în program și că certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale, la fel, nu se afla în termen de valabilitate la data depunerii dosarului în aplicație, deși instituția a promis să nu recurgă la astfel de proceduri, în urma tergiversării procesului de avizare.

Share.

Lasă un comentariu