SPRING COCKTAIL cu peste 100 de lideri din energia românească

0

Peste o sută de manageri și decidenți din energia românească au confirmat participarea la Spring Cocktail 2014! Pe 27 martie, la Palatul Cesianu Racoviță, vor fi prezenți nu mai puțin de 40 de directori generali în cadrul unor companii de mare anvergură în economia României. Alături de aceștia – peste 30 de directori de vânzări și responsabili cu dezvoltarea afacerilor și-au confirmat deja participarea.

Pentru a răspunde specificului cosmopolit al industriei, vor fi alături de noi peste 30 de expați, originari din 9 țări și 3 continente.
Întreaga industrie energetică va fi reprezentată de experți din Petrol și Gaze, Electricitate și Regenerabile. Dintre sectoarele de suport, vor fi prezenți decidenți din zonele de audit și consultanță, legal, construcții, furnizare de servicii și echipamente.

Milan Kalal prezintă prognozele IDC pentru 2014

Principalul vorbitor al serii va fi Milan Kalal, analist senior al IDC Energy Insights în chestiuni legate de transformările piețelor de utilități din centrul și estul Europei (CEE) și din Orientul Apropiat – Africa (MEA).

Una dintre ideile centrale ale anului este că numai prin flexibilitate putem supraviețui unui context dinamic și în continuă schimbare.

Adaptare și reinventare

Industria de utilități este în centrul unei schimbări majore de paradigmă. Regulile jocului se modifică, iar companiile se străduiesc să obțină cât mai mult din noua conjunctură, adaptându-se și reinventându-se. Subvențiile pentru regenerabile au încurajat dezvoltarea capacităților de producție independente, așa încât în prezent, peste 3 milioane de europeni își generează propria electricitate, iar inițiativele de acest gen la nivel comunitar sunt tot mai numeroase, amenințând modelele de afaceri tradiționale. În plus, chiar dacă în majoritatea statelor europene cei care și-au schimbat furnizorii sunt puțin numeroși, 510 milioane de clienți europeni din piața liberalizată sunt tot mai insistenți; ei cer companiilor să devină și mai atente cu beneficiarii serviciilor lor.

Flexibilitatea – noul cuvânt de ordine

Flexibilitatea și inovarea vor deveni cuvintele cheie. Digitalizarea omniprezentă, alături de integrarea tehnologiei informației și a tehnologilor operaționale vor deveni puncte cheie în transformările de pe întregul lanț al valorii. Presiunile pentru creșterea performanței se vor menține și în 2014. Companiile de utilități vor avea nevoie să obțină cât mai mult de pe urma operațiunilor de smart customers, administrarea activelor, rețele și tehnologii inteligente, inclusiv platforme tehnologice de rangul 3.

Leadership pentru inovație

În 2014, companiile de utilități vor investi în analize, mobilitate, clouding, social media și cyber-securitate. Managerii responsabili de administrarea informației vor adopta modele alternative pentru a crește agilitatea afacerii și pentru a reduce investițiile în tehnologia informației. Va fi nevoie de noi seturi de abilități și va fi crucial ca prin leadership și management integrativ al zonei operaționale cu tehnologia informației să se evite subminarea inovației.

Spring Cocktail – mixed by energynomics.ro
Cultivate Different Views On the Romanian Energy Market

O contribuție suplimentară la succesul serii o vor avea cocktail-urile proaspete care vor putea fi testate la finalul prezentărilor. În 27 martie, de la ora 19, vreme de trei ore, Palatul Cesianu-Racoviță ne pune la dispoziție o ambianță eclectică și sofisticată, dată de stucatura și picturile murale în ulei precum și de numeroasele opere de artă găzduite aici.

Spring Cocktail 2014 este un eveniment conceput și realizat de energynomics.ro, alături de partenerii săi: SGS, CEZ Group, RVR Energy, Helvetansa și Marsay.

Reuniunea decidenților de top din piața energetică românească va continua și în zilele următoare, prin articolele și prezentările pe care le vor propune partenerii media: The Money Channel, Adevărul, Nine O’Clock, Forbes România, România Liberă online.

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu