SIXT GROUP ROMÂNIA, prin New Kopel Car Import, va livra 9 autobuze electrice și 12 stații de încărcare în Buzău

0

Parcul auto al operatorului regional de transport Trans Bus, din Buzău, se va întări, în 2021, cu 9 autobuze electrice noi. New Kopel Car Import, parte a SIXT GROUP ROMÂNIA, a câștigat licitația de livrare a celor 9 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

Investiția în autobuzele electrice este o consecință a unui program cu finanțare europeană, derulat de Ministerul Fondurilor Europene. Aproximativ 30 de milioane de lei vor costa cele 9 autobuze ECO și stațiile de încărcare aferente, dintre care 22 de milioane de lei sunt fonduri alocate de Uniunea Europeană.

Autobuzele electrice sunt fabricate de gigantul chinez BYD și au o capacitate maximă de 70 de locuri, dintre care 29 pe scaune. Autobuzele BYD dispun de toate facilitățile solicitate prin normele europene de transport. Modelul care a câștigat licitația operează cu succes în mai multe țări din vestul Europei și din Statele Unite. Noile mijloace de transport, sută la sută ECO, vor rula pe Linia 10, cea mai lungă rută din Buzău. New Kopel Car Import, parte a SIXT GROUP ROMÂNI va furniza noile autobuze și stațiile de încărcare, până la finalul anului.

În 2018, New Kopel Car Import, parte a SIXT GROUP ROMÂNIA, a devenit importator al autobuzelor și vehiculelor electrice BYD pentru România. BYD este cel mai mare producător și vânzător de automobile electrice și autobuze din întreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual. BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume, având o prezență europeană semnificativă, cu unități de producție în Ungaria și Franța.

Share.

Lasă un comentariu