Sindicaliștii de la Mintia amenință cu sistarea activității din 18 august

0

Angajații din cadrul Termocentralei Mintia amenință cu oprirea activității începând de săptămâna viitoare, din 18 august, pe motiv că nu le-au fost acordate drepturile salariale restante de cinci luni, spune liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc. Mai mult, aceștia solicită întocmirea unui program de închidere a termocentralei, cu asigurarea măsurilor de protecţie socială. Liderul sindical mai precizează că stocul de cărbune este din nou la zero, conform publicației locale Servus Hunedoara.

”Atragem atenţia asupra hotărârii luate de salariaţi în urma protestului spontan care a avut loc la data de 29.07.2020, transmis de organizaţiile sindicale către Guvern, MEEMA, Instituţia Prefectului, conducerea S. CEH S.A. prin adresa nr. 124/29.07.2020 (respectiv nr. 39/29.07.2020), în care se comunică intenţia salariaţilor de a opri lucrul la data de 18.08.2020, şi solicitarea de întocmire a unui program de închidere a Termocentralei Mintia cu asigurarea măsurilor de protecţie socială. Acest ultimatum a fost dat în lipsa unui Program de reorganizare, restructurare a S. CEH S.A., în lipsa unei transparenţe guvernamentale faţă de salariaţii termocentralei şi reprezentanţii lor cu privire la siguranţa locurilor de muncă.

Menţionăm faptul că până la această dată, oficialii guvernului, ai MEEMA sau ai S. CEH S.A. nu au venit cu un răspuns la revendicările salariaţilor, motiv care poate duce la oprirea Termocentralei Mintia pe data de 18.08.2020. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara din cadrul Termocentralei Mintia, nu îşi asumă responsabilitatea declanşării unui conflict colectiv de muncă, prin urmare solicităm intervenţia organelor abilitate ale statului pentru a evita sistarea activităţii centralei”, se arată în comunicatul transmis de liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Share.

Lasă un comentariu