Siemens-Gamesa se concentrează pe stocarea energiei

0

Șeful companiei Siemens-Gamesa, Marcus Tacke, spune că holdingul trebuie să pună mai mult accent pe dezvoltarea tehnologiei de stocare cu ajutorul bateriilor, pentru a completa activitățile diviziei eoliene.

Astfel, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume dorește ca sursele de energie regenerabile să fie disponibile oricând, la cerere, chiar și atunci când vântul nu bate și nu există suficient soare, cu ajutorul stocării.

“Stocarea este veriga lipsă”, a declarat Tacke într-un interviu acordat Financial Times. “Pentru a debloca limitele potențiale de creștere, aceasta este tehnologia care trebuie dezvoltată”, a spus el, potrivit powerengineeringint.com. Tacke a subliniat că, pe măsură ce costul turbinelor eoliene a coborât, este logic să fie combinate cu energia solară sau cu resurse de stocare pentru a crea o sursă de putere mai consistentă.

Ca parte a efortului propriu, Siemens Gamesa a investit mai mult în baterii și în alte tipuri de stocare a energiei, inclusiv o instalație de încălzire a unor brichete (în care surplusul de putere este reținut de brichete încălzite) care ajută la furnizarea energiei pentru un furnal de aluminiu, în Hamburg. Compania testează, de asemenea, un sistem de baterii cu flux de reducere-oxidare (redox) bazat pe vanadiu – o tehnologie de nișă despre care unii specialiști cred că ar putea-o rivaliza în cele din urmă pe cea bazată pe litiu-ion în stocarea energiei. Instalația se află într-un centru de cercetare din Spania.

“Vântul este o industrie care are nevoie de scală – pentru a stimula costurile de cercetare și dezvoltare, pentru a influența răspândirea globală, pentru a mobiliza furnizorii”, a spus Tacke. “Volumul mare îl ajută să fie competitiv în mediul actual.”

Share.

Lasă un comentariu