Serinus Energy, nouă descoperire de gaz în România

0

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului Sebastian Kulczyk, a descoperit un nou câmp de gaz în perimetrul Satu Mare, similar celui identificat anterior la Moftinu. Serinus a finalizat lucrările de forare la o nouă sondă, Sâncrai-1, situată la aproximativ 8 kilometri de proiectul Moftinu, relevă date analizate de Profit.ro.

Sâncrai-1 este a cincea sondă comercială de gaze naturale forată de Serinus în perimetrul Satu Mare.

Serinus exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României. Compania poloneză a lansat producția comercială la Moftinu în aprilie 2019.

Serinus a semnat un prim contract cu Vitol Gas, cel mai mare trader independent de energie din lume, în vederea vânzării gazelor extrase în România. De asemenea, compania a încheiat un acord cu operatorul sistemului național de transport al țițeiului și condensatului, Conpet, pentru transportul la rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a condensatului extras odată cu gazele naturale de la Moftinu.

Share.

Lasă un comentariu