Sergiu Bazarciuc: Simtel are în comisionare proiecte solare de 120 MW

0

Simtel a fost fondată în anul 2000, fiind înființată de oameni de afaceri români. Compania s-a dezvoltat în trei domenii diferite, având la bază un ”mix de competențe” care o diferențiază de alte companii – având în cadrul personalului ingineri din domeniile energetic, al telecomunicațiilor și automatizărilor, a afirmat Sergiu Bazarciuc, Executive Manager Simtel, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică – Cluj-Napoca”, organizate de Energynomics.

”Astfel, putem face față mult mai bine proiectelor unde este nevoie de tehnologii inovatoare”, a spus el.

”Compania are sediul central în București, dar cât de curând o sa avem o filială și în zona Clujului, de unde vom putea să deservim mai eficient clienții din Ardeal. Simtel realizează proiecte la cheie (EPC) de energie solară în special pentru partea de engineering, partea de procurement și partea de construcție, dar de mentenanță preventivă și corectivă. Un alt domeniu, cu care am plecat la drum în 2005, este cel al comunicațiilor, unde suntem integrator pentru toți operatorii de telefonie mobilă, oferind servicii la cheie – one-stop-shop – adică achiziție de locație, autorizare, proiectare, implementare, punere în funcțiune, testare și mentenanță. Cel mai tânăr domeniu în care activăm este cel al automatizărilor industriale, unde facem proiectare, implementare și întreținere-mentenanță pentru proiecte de automatizări industriale”, susține Sergiu Bazarciuc.

Simtel a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, având 250 de clienți, 45 de angajați și 25 de subcontractori. Compania a avut peste 5.000 de proiecte în domeniul telecom, 30MW în instalații solare de acoperiș în ultimii doi-trei ani, 65 de parcuri solare în mentenanță și 120MWp în proiecte fotovoltaice comisionate. În același timp, Simtel a realizat proiecte de automatizări în 12 țări. ”Am instalat centrale fotovoltaice pentru autoconsum, printre beneficii numărându-se scăderea costurilor, eficientizarea consumului de energie electrică, reducerea poluării și predictibilitatea prețului energiei.”

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI SERGIU BAZARCIUC

Simtel realizează la cheie proiectele solare cu tot ceea ce este necesar, începând de la autorizare, avizare de racordare la rețea, proiectare, logistică, instalare, lucrări civile și mecanice, electrice și mentenanță.

”Începând din 2012 suntem și parteneri service ABB pentru invertoarele solare. Avem în portofoliu foarte multe lucrări efectuate împreună cu ABB atât în România, cât și în alte țări, precum Chile, Suedia, Marea Britanie, Bulgaria, Ucraina, Serbia, etc. Lucrăm cu echipamente premium, pentru că vorbim despre o investiție de peste 25-30 de ani. Lucrăm cu invertoare ABB, cu panouri de la cei mai mari producători, aflați în Tier I Bloomberg. Lucrăm cu structură produsă în Germania și cu o inovație proprie – o automatizare cu componente ABB pentru feed-in zero”.

Conferința “Digitalizare și Eficiență energetică Cluj-Napoca” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Cargus, Claritech, CREESC, Eaton, Enel X România, EnergoBit, Kawasaki Gas Turbines Europe, Photomate, Renovatio, Simtel, Wiren.

Peste 220 de persoane s-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu