Scăderea poluării înseamnă economii de 183 mld. euro până în 2025

0

Rezultatele unor cercetări efectuate de către InnoEnergy, motorul de energie durabilă al Europei sponsorizat de către EIT, arată că locuitorii Uniunii Europene pot economisi până la 183 miliarde de euro în următorii 7 ani prin aplicarea tehnologiilor noi de eliminare a reziduurilor din aer.

Raportul, intitulat “Provocarea aerului curat” și produs în parteneriat cu Deloitte, răspunde la concluziile la care a ajuns Comisia Europeană după ultimele sale studii. Acestea arată că reziduurile din aer sunt responsabile pentru unul din zece decese premature din întreagă lume și vor costa Uniunea Europeană 475 miliarde de euro între 2018 și 2025. Cu alte cuvinte, 2,9 la sută din media anuală PIB.

Lansat la Bruxelles, la un eveniment dedicat liderilor politici și factorilor de decizie, raportul conturează o imagine detaliată asupra problemelor calității aerului pe întreg continentul, punând accent pe soluții concrete, inovatoare de transport și încălzire cu scopul de a proteja cetățenii Europei de poluare și de impactul acesteia asupra sănătății.

În calitate de vorbitor la eveniment, Jerzy Buzek, Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie a Parlamentului European și fostul Președinte al Parlamentului European, a spus: “Poluarea aerului este una dintre cele mai critice probleme din punct de vedere al sănătății publice din acest secol, fiind motivul a peste una din zece morți premature din toată lumea, însumând peste 400.000 de morți premature în Europa, anual. Raportul numit «Provocarea aerului curat» oferă soluții practice care ar putea îmbunătăți nivelul sănătății cetățenilor și ar putea chiar să fie de folos întregii societăți. Trebuie să începem implementarea acestora în Uniunea Europeană fără nicio întârziere”.

Share.

Lasă un comentariu